Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τη Βενεζουέλα – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τη Βενεζουέλα – Τουλάχιστον 15 νεκροί
Βροχή στο Καράκας AP Photo/Matias Delacroix

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι επλήγησαν απ' ευθείας από τις βροχές, οι οποίες έπληξαν 11 πολιτείες της Βενεζουέλας και περισσότερες από 8.000 κατοικίες καταστράφηκαν.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στη δυτική Βενεζουέλα, ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, οι τοπικές αρχές.

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι «επλήγησαν απ’ ευθείας απ’ αυτές τις βροχές», οι οποίες έπληξαν ένδεκα πολιτείες της χώρας και περισσότερες από 8.000 κατοικίες «καταστράφηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ρεμίτζιο Σεμπάλος, η περίοδος των καταρρακτωδών βροχών έφτασε στη Βενεζουέλα λίγο νωρίτερα και αναμένεται ότι θα συνεχίσει να βρέχει «τις δέκα επόμενες ημέρες».

Ο ποταμός «Μόκοτις υπερχείλισε και πλημμύρισε τους κύριους δρόμους της πόλης Τοβάρ», δήλωσε ο Ραμόν Γκεβάρα, κυβερνήτης της πολιτείας Μέριδα (δυτική Βενεζουέλα) διευκρινίζοντας πως η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί σ’ όλη την πόλη ενώ οι προσβάσεις σ’ αυτήν έχουν αποκλειστεί από τα ύδατα.

«Η κατάσταση είναι δραματική, θλιβερή, απελπιστική. Το να τα χάνεις όλα δεν είναι εύκολο, όμως είναι χειρότερο να χάνεις δικούς σου ανθρώπους. Επαναλαμβάνεται η τραγωδία του 2005», σχολίασε ο Χεσούς Κιντέρο, δημοσιογράφος στη Μέριδα.

Τη χρονιά εκείνη 41 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 52 άνθρωποι χαρακτηρίσθηκαν αγνοούμενοι όταν καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τη Μέριδα.

Οι βροχοπτώσεις πλήττουν και άλλες περιοχές της Βενεζουέλας, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Καράκας.

Το βενεζουελανό Εθνικό Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Ινστιτούτο (Inameh) εξέδωσε προειδοποίηση για άνοδο της στάθμης των ποταμών σε τουλάχιστον έξι πολιτείες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα