Καταζητούμενος για βασανισμό γυναίκας στο Όρεγκον είναι ενεργός στα dating apps

Καταζητούμενος για βασανισμό γυναίκας στο Όρεγκον είναι ενεργός στα dating apps
Ο Mπέντζαμιν Φόστερ φέρεται να χρησιμοποιεί ανυποψίαστες γυναίκες, για να διαφεύγει της σύλληψης. Instagram

Η αστυνομία του Όρεγκον ενημέρωσε πως ο -κατηγορούμενος για βασανισμό γυναίκας- Μπέντζαμιν Φόστερ χρησιμοποιεί τις εφαρμογές γνωριμιών για να διαφεύγει της σύλληψης "ή να αυξάνει τα θύματα του".

O Mπέντζαμιν Φόστερ ζει στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Καταζητείται από την αστυνομία, ως ύποπτος για απαγωγή, επίθεση και απόπειρα δολοφονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου των αρχών “κατηγορείται πως χτύπησε βάναυσα γυναίκα, στις 24/1 του 2023”.

Έγινε γνωστό και ότι ο πρώην αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών είχε συλληφθεί το 2015 για το πλημμέλημα της ενδοοικογενειακής βίας, πριν αποσυρθεί η κατηγορία.

Έκανε δυο τις συλλήψεις το 2018, με την κατηγορία να μην αλλάζει και να προστίθεται η κατοχή όπλου χωρίς άδεια. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με αναστολή και κοινωνική προσφορά.

Ενόσω ‘έτρεχε’ η αναστολή, ο 36χρονος συνελήφθη (2019) στη Νεβάδα. Αυτήν τη φορά κατηγορήθηκε για απαγωγή πρώτου βαθμού “που είχε ως αποτέλεσμα, σημαντική σωματική βλάβη, εξαναγκασμό με βία, επίθεση με θανατηφόρο όπλο και ενδοοικογενειακή βία, με στραγγαλισμό”.

Κρατούσε την σύντροφο του όμηρο στο διαμέρισμα τους στο Λας Βέγκας, για δυο εβδομάδες.

Η κοπέλα κατάφερε να αποδράσει, όταν της επέτρεψε να τον συνοδεύσει στο σούπερ μάρκετ.

Πήγε στο αστυνομικό τμήμα και είπε πως ο Φόστερ την κρατούσε όμηρο υπό την απειλή μαχαιριού ή/και όπλου και απειλούσε να την σκοτώσει.

Ξύρισε το κεφάλι, της έκαψε ένα από τα δάχτυλα του χεριού, ενώ είχε διάφορα κατάγματα στα πλευρά, μώλωπες στα μάτια και οιδήματα στους καρπούς και τους αστραγάλους.

Όπως κατέθεσε, όταν δεν ήταν δεμένη χειροπόδαρα “έπρεπε να έχω τα χέρια μου σε συνεχή επαφή με το σώμα του Φόστερ, ενώ δεν μπορούσα να χρησιμοποιώ ελεύθερα το μπάνιο”.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε κάποιες από τις κατηγορίες (κακούργημα και ενδοοικογενειακή βία) και πέρασε δυόμιση χρόνια στη φυλακή.

Αποφυλακίστηκε στις 3 Απριλίου του 2021.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Όρεγκον, όπως αναφέρει η Oregonian η 35χρονη βασανίστηκε “σκόπιμα” από τον Φόστερ που την άφησε αναίσθητη “σε μέρος που ήταν δύσκολο να βρεθεί”. Εντοπίστηκε και διεκομήσθη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Aμέσως άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του, εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και “πιθανότατα έλαβε βοήθεια, ώστε να φύγει από την περιοχή. Πολλά αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια της έρευνας”.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε πως ο 36χρονος ενδέχεται να έχει ενεργούς λογαριασμούς σε dating apps “προκειμένου να επικοινωνήσει με ανυποψίαστες γυναίκες, ώστε να τον βοηθήσουν να κρυφτεί ή να γίνουν πρόσθετα θύματα του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version