ΗΠΑ: Κάθε εβδομάδα και πιο ψηλά ο Μπάιντεν, στο 10% η διαφορά του από τον Τραμπ

ΗΠΑ: Κάθε εβδομάδα και πιο ψηλά ο Μπάιντεν, στο 10% η διαφορά του από τον Τραμπ
Τραμπ εναντίον Μπάιντεν AP

Η φθορά του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να είναι ταχεία, όπως η ταχεία είναι και η δημοσκοπική άνοδος του Τζο Μπάιντεν.

Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό ο Τζο Μπάιντεν, διευρύνει συνεχώς το προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις επί του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της προεδρικής εκλογής του προσεχούς Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η φονική κρίση του κορονοϊού αλλά και το γεγονός της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη φθορά στην εικόνα του νυν προέδρου ο οποίος πρέπει να διανύσει πολύ μεγάλη ανηφόρα αν θέλει να κάνει την ανατροπή.

Προσώρας, ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 10 μονάδων αφού συγκεντρώνει το 53% των προτιμήσεων ενώ ο Τραμπ μόλις το 43%. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που ο υποψήφιος των Δημοκρατικών (και πρώην υπουργός του Μπαράκ Ομπάμα) πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις (πριν από περίπου δύο μήνες) διευρύνει συνεχώς και σε κάθε μέτρηση το πρόβάδισμά του.

Για τον Τραμπ τα πράγματα δείχνουν δύσκολα. Ο βαθμός της μη αποδοχής του έχει φτάσει πλέον στο 53% ενώ και οι θετικές γνώμες γι’ αυτόν συνεχώς μειώνονται. Η διαφορά των δύο υποψηφίων μόλις πριν από μία εβδομάδα βρισκόταν στο 8%, μέσα, δηλαδή, σε επτά ημέρες ανέβηκε κατά 2%.

Η μέτρηση που παρουσίασε το ABC διεξήχθη από τις 25 έως τις 28 Μαϊού δια τηλεφώνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version