Kατήγγειλε στις Αρχές σεξουαλική κακοποίηση η Κύπρια Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου

Kατήγγειλε στις Αρχές σεξουαλική κακοποίηση η Κύπρια Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου
Φιλελεύθερος Κύπρου

Στο δρόμο που ήδη έχει κινηθεί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε η Κύπρια Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα.

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Έμιλυ Γιολίτη είχε την Τετάρτη η Κύπρια αθλήτρια και Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου, μετά από πρόσκληση της Υπουργού, για συζήτηση των αναφορών της αθλήτριας σε ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού, πριν από μερικά χρόνια.

Οπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η κα Ελευθερίου, μετά από συζήτηση με την Υπουργό, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για την κακοποίηση που δέχτηκε.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συνεχάρη την κα Ελευθερίου για το θάρρος που επέδειξε και τη διαβεβαίωσε ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια προσωπικά θα την στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Διαβεβαίωσε, επίσης, για την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά να πατάξουν τέτοια φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται.

Η Υπουργός απεύθυνε κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες που υπέστησαν βία να προχωρήσουν σε καταγγελία, χωρίς να φοβούνται, σημειώνοντας πως έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες.

Η κα Γιολίτη υπενθύμισε τέλος πως στην Αστυνομία της Κύπρου λειτουργούν Ειδικά Κλιμάκια που ασχολούνται με τέτοιου είδους υποθέσεις, το Σπίτι της Γυναίκας, καθώς και ο ΣΠΑΒΟ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version