Κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βάρος της κυρίας Νετανιάχου

Κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βάρος της κυρίας Νετανιάχου
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τη σύζυγό του Σάρα AP

Για κατάχρηση κρατικών πόρων και απιστία κατηγορείται η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, καθώς και ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου

Κατηγορίες για απάτη αντιμετωπίζει η σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενταζαμίν Νετανιάχου, Σάρα, μεταξύ των οποίων για κατάχρηση κρατικών πόρων 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες κέτερινγκ στην πρωθυπουργική κατοικία και για απιστία κατά την διάρκεια αστυνομικής έρευνας, όπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας. Η ίδια αρνείται της κατηγορίες, τις οποίες οι συνήγοροί της χαρακτηρίζουν άτοπες και φαντασιακές.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Ιερουσαλήμ, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν τόσο στην σύζυγο του πρωθυπουργού, όσο και στον πρώην γενικό διευθυντή του γραφείου του, Έζρα Ζέιντοφ, προέκυψαν μετά από εξέταση όλων των στοιχείων και των περιστάσεων γύρω από την υπόθεση.

Πέρυσι, ο γενικός εισαγγελέας Αβιχάι Μάντελμπλιτ, ανακοίνωσε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών κατά της Σάρα Νετανιάχου, μετά από μακρά έρευνα, η οποία είχε απασχολήσει τα ισραηλινά Μέσα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κ. Νετανιάχου και ο Ζέιντοφ, θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή σε διεκδικήσεις εξόδων, την περίοδο 2010-2013, οι οποίες αφορούσαν στην παράδοση φαγητού στην πρωθυπουργική κατοικία και την πρόσληψη ιδιωτικών σεφ.

Οι διεκδικήσεις αυτές, φέρονται να έγιναν αποκρύπτοντας το γεγονός ότι στην πρωθυπουργική κατοικία εργαζόταν ήδη ένας μάγειρας και ενώ δεν επιτρέπεται η κρατική χρηματοδότηση και για τις δύο αυτές περιπτώσεις δεν επιτρέπεται. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, “Εκατοντάδες γεύματα από εστιατόρια και μάγειρες παραδόθηκαν, για το ποσό των 100.000 δολαρίων”.

Ο Μπενταζαμίν Νετανιάχου αντέδρασε με οργή στις κατηγορίες οι οποίες θεωρεί ότι αποτελούν μέρος ενός κυνηγιού μαγισσών, που έχουν εξαπολύσει εναντίον του, πολιτικοί του αντίπαλοι.  “Η Σάρα Νετανιάχου είναι μία δυνατή και έντιμη γυναίκα και δεν έχουν υπάρξει ποτέ αξιοκατάκριτες πράξεις της”, ανέφερε δήλωση στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού στο facebook. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της κυρίας Νετανιάχου, δεν έχει υπάρξει ούτε απάτη, ούτε απιστία, ενώ και η ίδια δεν είχε ενημερωθεί για τις διαδικασίες και προσθέτουν πως το άτομο που είχε κάνει τις παραγγελίες ήταν ο πρώην υπεύθυνος για την πρωθυπουργική κατοικία, ο οποίος τώρα είναι μάρτυρας κατηγορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα