Κέντρο πλαστογράφησης εγγράφων το Μπάρι

Κέντρο πλαστογράφησης εγγράφων το Μπάρι

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας μπήκε το λιμάνι της Ιταλίας μετά από σύλληψη δυο ατόμων που συνδέονται με την ισλαμική τρομοκρατία

Δυο ύποπτοι για τρομοκρατία, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές, φέρονται να είχαν περάσει από το λιμάνι του Μπάρι.

Κατά στοιχεία που συγκέντρωσε η εισαγγελία του Μπάρι, τα δυο πρόσωπα αυτά φέρονται να συνδέονται με την ισλαμική τρομοκρατία και είχαν περάσει πρόσφατα από το σημαντικό αυτό λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

Πρόκειται για δύο Ιρακινούς υπηκόους, τους Μουχάμαντ Ματζίντ και Ρίντα Σουάν Τζαλάλ. Ο πρώτος συνελήφθη στα τέλη του 2015. Η αστυνομία κατέσχεσε στην έφοδό της στοιχεία που τον συνέδεαν με εξτρεμιστή ιμάμη του Μόλεμπεκ.

Ο Τζαλάλ συνελήφθη προ ημερών στο λιμάνι του Μπάρι καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστά έγγραφα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, στις 5 Αυγούστου του 2015, οι ιταλικές αρχές δεν του είχαν επιτρέψει να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ελλάδα. Νωρίτερα, σύμφωνα με ιταλικές δικαστικές πηγές, ο Τζαλάλ είχε ρωτήσει τουριστικό γραφείο της Κάτω Ιταλίας πόσο θα κόστιζαν είκοσι αεροπορικά εισιτήρια από το Ιράκ για το Παρίσι.

Κατά πληροφορίες, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν το λιμάνι του Μπάρι χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί ως κέντρο για την αποστολή πλαστών εγγράφων που καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Isis

SHARE:

24Media Network