Κένυα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από φωτιά σε υπαίθρια αγορά

Κένυα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από φωτιά σε υπαίθρια αγορά
Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην υπαίθρια αγορά του Ναϊρόμπι AP

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε διαμερίσματα και σε πολλές παράγκες προτού τεθεί υπό έλεγχο.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μια υπαίθρια αγορά στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:30 πμ τοπική ώρα και εξαπλώθηκε σε διαμερίσματα και σε πολλές παράγκες προτού τεθεί υπό έλεγχο περίπου 90 λεπτά αργότερα.

Ο περιφερειακός συντονιστής του Ναϊρόμπι Κανγκέτε Τούκου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 15.

“Σχεδόν πέντε…διακομίστηκαν ήδη νεκροί στο νοσοκομείο, αλλά υπάρχουν ακόμη εννέα πτώματα στα φλεγόμενα κτίρια επειδή θέλουμε να ελέγξουμε και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια αυτών των κτιρίων”.

Ένα 15ο θύμα μεταφέρθηκε σε ένα διαφορετικό νοσοκομείο, όπως είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ένας φωτογράφος του Reuters είδε να μεταφέρονται πτώματα έξω από το κτίριο και φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνουν συντρίμμια και στάχτες καθώς καπνός υψωνόταν από το σημείο του δυστυχήματος.

Τουλάχιστον 15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά σε υπαίθρια αγορά του Ναϊρόμπι AP

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε διαμερίσματα και σε πολλές παράγκες προτού τεθεί υπό έλεγχο AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα