“Κεραυνοί” του Πάπα κατά των αρνητών της μάσκας σε νέο βιβλίο

“Κεραυνοί” του Πάπα κατά των αρνητών της μάσκας σε νέο βιβλίο
Πάπας Φραγκίσκος AP

Δεν χαρίστηκε στους ανά τον κόσμο αρνητές της μάσκας ο Πάπας Φραγκίσκος. "Δεν θα διαδήλωναν ποτέ για τον Φλόιντ" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πάπας Φραγκίσκος επέπληξε, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, τους πολέμιους της χρήσης της μάσκας και των άλλων περιορισμών που επιβλήθηκαν για να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα διαδήλωναν «ποτέ» για τον θάνατο του Τζορτ Φλόιντ.

«Ορισμένες ομάδες διαμαρτύρονται, αρνούμενοι να κρατήσουν τις αποστάσεις, διαδηλώνοντας κατά των περιορισμών στις μετακινήσεις, λες και τα μέτρα που οι κυβερνήσεις πρέπει να επιβάλουν για το καλό των λαών τους συνιστούν ένα είδος πολιτικής επίθεσης εναντίον της ατομικής ελευθερίας τους», αναφέρει ο ποντίφικας στο βιβλίο Let us Dream, που έγραψε ο Βρετανός δημοσιογράφος Όστιν Ιβερέι.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φραγκίσκος επικρίνει ιδίως εκείνους που αγανακτούν «επειδή είναι υποχρεωμένοι να φορούν μια μάσκα», μια υποχρέωση που περιγράφουν ως «μια κατάχρηση της κρατικής εξουσίας», χωρίς να ανησυχούν ποτέ για εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους ή δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση.

«Δεν θα δεις ποτέ αυτούς τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (…), είναι ανίκανοι να βγουν από τον μικρόκοσμο των συμφερόντων τους», συμπληρώνει ο Αργεντίνος πάπας.

Ο βίαιος θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό στα τέλη Μάϊου είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πάπας, που έχει δεσμευτεί στην προάσπιση των μειονοτικών ομάδων, είχε εκείνη την εποχή χαρακτηρίσει «ανυπόφορη» κάθε μορφή ρατσισμού.

Οι πολέμιοι της μάσκας δεν διαδηλώνουν «για τις παραγκουπόλεις όπου τα παιδιά δεν έχουν νερό και εκπαίδευση», ούτε προκειμένου «τα τεράστια ποσά που επενδύονται στο εμπόριο όπλων να χρησιμοποιηθούν για να τραφεί το σύνολο της ανθρώπινης φυλής και να πάει σχολείο κάθε παιδί», εκτιμά ο Φραγκίσκος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version