Κέρδισε το lotto αλλά δεν του δίνουν το έπαθλο 250.000 ευρώ γιατί δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα

Κέρδισε το lotto αλλά δεν του δίνουν το έπαθλο 250.000 ευρώ γιατί δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα
Λαχείο iStock

Ένας 28χρονος άνδρας από την Αλγερία δεν μπορεί να διεκδικήσει το έπαθλο αξίας 250.000 ευρώ, που κέρδισε σε ένα ξυστό των 5 ευρώ στο Βέλγιο, καθώς δεν έχει έγκυρα έγγραφα ταυτότητας.

Ένας Αλγερινός που κέρδισε 250.000 ευρώ σε ένα ξυστό των 5 ευρώ στο Βέλγιο, δίνει μάχη ενάντια στη γραφειοκρατία για να καταφέρει να διεκδικήσει τα κέρδη του.

Σύμφωνα με το BBC, το έπαθλο είναι πολύ μεγάλο για να πληρωθεί σε μετρητά και ο 28χρονος μετανάστης δεν έχει τα απαραίτητα χαρτιά για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό.

Ο “τυχερός” Αλγερινός ζήτησε μάλιστα, τη βοήθεια ενός φίλου του για να καταφέρει να πάρει τα χρήματα, ωστόσο ο δεύτερος συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή. Δεν έχει έγκυρα πιστοποιητικά ταυτότητας, ούτε μόνιμο τόπο διαμονής, σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Ο 28χρονος δηλώνει ότι αν καταφέρει να πάρει το έπαθλο, θα το χρησιμοποιήσει για να φτιάξει μια νέα ζωή στο Βέλγιο. “Όταν πάρω τα χρήματα, πρόκειται να αγοράσω ένα σπίτι στις Βρυξέλλες. Και ίσως ένα αυτοκίνητο” είπε ο άνδρας (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί) στη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

“Χρειαζόμαστε τα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητά του. Θα πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του στην Αλγερία”, δήλωσε η εταιρεία που διοργάνωσε την κλήρωση.

Ο 28χρονος έφυγε από την Αλγερία πριν από τέσσερις μήνες, ταξιδεύοντας με πλοίο στην Ισπανία. Από εκεί πέρασε πεζή μέσω Ισπανίας και Γαλλίας πριν φτάσει στο Βέλγιο.

Ήθελε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τώρα λέει ότι θα προτιμούσε να παραμείνει στο Βέλγιο, όπου και ελπίζει να κάνει οικογένεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα