Κέρι για Μέλισσα: Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης

Κέρι για Μέλισσα: Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης

Το έργο και τη συνεισφορά των εθελοντριών του Δικτύου "Μέλισσα" εξήρε στο μήνυμά του για την Ημέρα της γυναίκας ο Τζον Κέρι

Στις γυναίκες της Μέλισσας αναφέρθηκε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Μεταξύ άλλων, ο Κέρι αναφέρεται στην επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα και τη "στάση" του στον χώρο όπου λειτουργεί το Δίκτυο "Μέλισσα".

"Τον περασμένο Δεκέμβριο, επισκέφτηκαν έναν οργανισμό στην Αθήνα, που ονομάζεται 'Μέλισσα', όπου εθελόντριες βοηθούν μετανάστριες και γυναίκες πρόσφυγες, να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία ή τις βοηθούν, να μετακινηθούν σε άλλη χώρα. Πέρασα κάποια ώρα με αυτούς τους εθελοντές - όλες γυναίκες - που ετοίμαζαν γεύματα για τις πρόσφυγες και τις μετανάστριες. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μετανάστευσης και της προσφυγικής κρίσης, βοηθώντας άλλες γυναίκες να βρεθούν σε ένα καλύτερο μέρος, όπου θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι κάτι, που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να κάνουμε και δεν υπάρχει καλύτερη ημέρα, για να δεσμευτούμε σε αυτόν τον σκοπό, από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας" , έγραψε ο Κέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένα χέρι για να κρατηθούν: μερικά λόγια από μια μετανάστρια για τις γυναίκες-πρόσφυγες

Μέλισσα: Τι θα έδινες σε ένα παιδί στον δρόμο της προσφυγιάς; Οι μετανάστριες μάνες ξέρουν

Μέλισσα: Μετανάστριες μαγειρεύουν για τα παιδιά στο Πεδίον του Άρεως

SHARE: