Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου: Πού θα ταφεί και γιατί θα μετακινηθεί

Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου: Πού θα ταφεί και γιατί θα μετακινηθεί
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ASSOCIATED PRESS

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε επιλέξει να ταφεί σε ένα μέρος που σήμαινε πολλά για εκείνον και τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Τελικά, η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 17/4 στο Royal Vault του St. George. Αυτή δεν θα είναι η τελευταία του 'κατοικία'. Διαβάστε το λόγο.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Απριλίου. Την ίδια ημέρα, το NEWS 24/7 έγραψε ό,τι τον αφορούσε, μαζί και το πλάνο που ο ίδιος είχε δημιουργήσει για όσα συμβούν μετά το θάνατο του και είχε το κωδικό όνομα ‘Operation Forth Bridge‘. Στα ‘θέλω’ του ήταν να κηδευτεί στους κήπους Frogmore, στο χώρο του κάστρου του Windsor, που είχε ιδιαίτερη σημασία για εκείνον και τη σύζυγο του. Εκεί βρίσκονται και η Βασίλισσα Βικτόρια και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.

Δεν διάλεξε το νεκροταφείο της εκκλησίας του King George (όπου ‘άνηκε’ βάσει πρωτοκόλλου), γιατί δεν υπήρχε ‘χώρος’ για αυτόν. Τι εννοούμε.

Ο συγκεκριμένος οικογενειακός τάφος των βασιλικών μελών (King George VI Memorial Chapel) σχεδιάστηκε για να ‘χωράει’ έξι μέλη. Έκτοτε έχουν γίνει ‘αλλαγές’ με τους παλαιότερους να έχουν μεταφερθεί στο Royal Vault του St. George -στο κάστρο του Windsor-, το οποίο δημιουργήθηκε 17 χρόνια αργότερα. Οι τελευταίοι ‘κάτοχοι’ των θέσεων είναι ο Γεώργιος IV, η Βασιλομήτωρ, η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα.

Παρ’ όλα αυτά, το 2002, όταν πέθανε η αδελφή της Ελισάβετ, Μαργαρίτα -κατά την επιθυμία της- αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της τοποθετήθηκαν σε έναν από τους διαθέσιμους χώρους. Είχε γράψει στο ‘πλάνο’ της πως δεν ήθελε να ενταφιαστεί στο εναλλακτικό βασιλικό νεκροταφείο (στο Frogmore) γιατί ήταν ‘σκοτεινό’, όπως είχε γράψει. Φίλη της είχε εξηγήσει πως ήθελε να είναι κοντά στον πατέρα της. Τελικά, είναι και κοντά στη μητέρα της που πέθανε λίγους μήνες μετά τη Μαργαρίτα.

Κάπως έτσι, πήρε τη θέση του Φιλίππου, ο οποίος θα κηδευτεί το Σάββατο 17/4, παρουσία 30 προσκεκλημένων, στο Royal Vault, αλλά μετά το θάνατο της Ελισάβετ θα μετακινηθεί στο νεκροταφείο του King George, γιατί όπως ορίζει το πρωτόκολλο υπό την όποια συνθήκη ο Φίλιππος πρέπει να είναι δυο βήματα πίσω από τη Βασίλισσα. Και κάπως έτσι θα προκύψει ‘μετακίνηση’ άλλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version