Κίεβο: Από ρωσικά πυραυλικά συστήματα η κατάρριψη του Boeing

default image

Με τη βοήθεια της ρωσικής ομοσπονδίας η κατάρριψη του Boeing σύμφωνα με τον αρχηγό αντικατασκοπείας της Ουκρανίας

Η Ουκρανία διαθέτει «ακαταμάχητες αποδείξεις» σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρριψη ενός αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, προμηθεύοντας τους αντάρτες με πυραυλικά συστήματα και ένα πλήρωμα [χειριστών], δήλωσε ο αρχηγός της αντικατασκοπείας της χώρας.

Ο Βιτάλι Νάιντα δήλωσε πως το Κίεβο έχει αποδείξεις πως τρία BUK-1 ή SA-11 καθοδηγούμενα πυραυλικά συστήματα ραντάρ εισήλθαν στην Ουκρανία από τη γειτονική Ρωσία μαζί με ένα τριμελές πλήρωμα.

“Έχουμε ακαταμάχητες αποδείξεις ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια διαπράχθηκε με τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Γνωρίζουμε σαφώς πως το πλήρωμα του συστήματος αυτού ήταν Ρώσοι πολίτες”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Καλώντας τη Ρωσία να δώσει στην Ουκρανία τα ονόματα και τα επίθετα του πληρώματος, έτσι ώστε το Κίεβο να μπορέσει να τα ανακρίνει, είπε πως τα τρία συστήματα έχουν τώρα επιστρέψει στη Ρωσία, δείχνοντας στους δημοσιογράφους φωτογραφίες των πυραυλικών συστημάτων σε διάφορες τοποθεσίες.

“Γνωρίζουμε για τους τρεις ανθρώπους που ήρθαν μαζί με αυτά τα συστήματα από την επικράτεια της Ρωσίας”, είπε ο Νάιντα.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας δήλωσε πως 15 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού μεταφέρθηκαν διά μέσου των συνόρων από τη Ρωσία στην ανατολική επαρχία Λουχάνσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

“Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 15 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού μεταφέρθηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο έδαφος του Λουχάνσκ”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε επίσης πως οι φιλορώσοι αντάρτες μετέφεραν εξοπλισμό στο σημείο της συντριβής ενός μαλαισιανού αεροσκάφους προκειμένου να απομακρύνουν συντρίμμια.

Μαλαισία: Το μαύρο κουτί του αεροπλάνου μας ανήκει

Ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε πως η Μαλαισία θα πρέπει να είναι η χώρα η οποία θα πάρει το μαύρο κουτί της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines.

“Ο χειρισμός του μαύρου κουτιού της πτήσης MH17 πρέπει να ακολουθήσει τους διεθνείς κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας”, ανέφερε σε μία δήλωση.

“Η ανάκτησή του πρέπει να γίνει από τη Μαλαισία ως ιδιοκτήτρια του μαύρου κουτιού”.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιόβ Τιόνγκ Λάι και ο υπουργός Εξωτερικών Ανιφάχ Άναν αναχώρησαν σήμερα για το Κίεβο ώστε να διασφαλίσουν ότι μία ομάδα μαλαισιανών ερευνητών θα έχει πλήρη πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, είπε ο Ραζάκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα