Κίνα: Ένοχος για βιασμό ο διάσημος σταρ, Κρις Γου – Θα απελαθεί όταν εκτίσει την ποινή του

Κίνα: Ένοχος για βιασμό ο διάσημος σταρ, Κρις Γου – Θα απελαθεί όταν εκτίσει την ποινή του
Ο διάσημος Κινεζο-Καναδός σταρ, Κρις Γου AP Photo/Andy Wong, File

Ένοχος για βιασμό κρίθηκε ο διάσημος Κινέζο-Καναδός ηθοποιός, τραγουδιστής και μοντέλο, Κρις Γου. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών

Ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός της Κίνας, Κρις Γου (Kris Wu), ο οποίος είναι γνωστός και ως Γου Γιφάν (Wu Yifan), καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για βιασμό, σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου της περιοχής Τσαογιάνγκ του Πεκίνου, που ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή (25/11).

Ο 32χρονος καλλιτέχνης καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση ενός έτους και 10 μηνών για το έγκλημα της συνάθροισης ατόμων για σεξουαλική ακολασία” και θα απελαθεί από την Κίνα, όταν εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο της Τσαογιάνγκ, οι έρευνες έδειξαν ότι από τον Νοέμβριο ως τον Δεκέμβριο του 2020, ο Κρις Γου βίασε τρεις γυναίκες.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, παρόντες στο δικαστήριο κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ήταν αξιωματούχοι της καναδικής πρεσβείας στην Κίνα ενώ σημειώνεται ότι η καναδική πρεσβεία στο Πεκίνο δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της είδησης.

Σημειώνεται ότι εις βάρος του Κρις Γου, διατάχθηκε ακόμη να πληρώσει 600 εκατομμύρια γιουάν (83,77 εκατομμύρια δολάρια) για απόκρυψη προσωπικού εισοδήματος και άλλες φορολογικές παραβάσεις, καθώς όπως αποκαλύφθηκε, ο διάσημος σταρ απέφυγε να πληρώσει φόρους 95 εκατομμυρίων γιουάν από το 2019 έως το 2020, αποκρύπτοντας προσωπικό εισόδημα μέσω εγχώριων και ξένων συνδεδεμένων επιχειρήσεων.

Ο 32χρονος Κρις Γου ήταν μέλος του κινεζο-νοτιοκορεατικού συγκροτήματος EXO, το οποίο εγκατέλειψε το 2014 για να κάνει σόλο καριέρα ως ηθοποιός, τραγουδιστής και μανεκέν.

Το 2021, μια 19χρονη Κινέζα φοιτήτρια τον κατηγόρησε για βιασμό κατά τη διάρκεια ραντεβού, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Μετά την κατακραυγή που ακολούθησε, εταιρείες όπως οι Louis Vuitton, Bulgari, L’Oréal και Porsche, στις οποίες ήταν ambassador, ανέστειλαν τη συνεργασία τους μαζί του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα