Κίνα: Πάνω από 200 δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία

Κίνα: Πάνω από 200 δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία
Μια γυναίκα περπατά μπροστά ​​από έναν ηλεκτρονικό πίνακα που δείχνει τον δείκτη μετοχών του Χονγκ Κονγκ. AP

Περισσότεροι από 200 δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν στην Κίνα τον τελευταίο χρόνο, καθώς το χρηματιστήριο της χώρας ακμάζει. Οι αριθμοί αντιστάθμισαν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η Κίνα πρόσθεσε 259 νέους δισεκατομμυριούχους στην φετινή λίστα, παρά την πανδημία του κορονοϊού, που έχει επηρεάσει αρκετά την οικονομία της. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο σταθερά ακμάζον χρηματιστήριο της χώρας.

Το μέγεθος του αποκλειστικού κλαμπ δισεκατομμυριούχων της Κίνας έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η Κίνα, σύμφωνα με το dailymail, βρίσκεται ανάμεσα στις λίγες χώρες που επέκτεινε την οικονομία της, παρά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Hurun Global Rich List 259 δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην Κίνα. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων της Κίνας έφθασε τους 1058, σπάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία το φράγμα των 1000.

Η δεύτερη μεγαλύτερη προσθήκη στη παγκόσμια οικονομία, αφορά τις ΗΠΑ, δηλαδή τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, όπου έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο χρόνο, μόλις 70 νέοι δισεκατομμυριούχοι, φτάνοντας συνολικά τους 696.

Ο πρόεδρος της έκθεσης Hurun, Rupert Hoogewerf, δήλωσε ότι παρά το “πανδημικό χάος”, τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση πλούτου της τελευταίας δεκαετίας, λόγω της συνεχούς δημιουργίας νέων εταιρειών και των ακμάζουσων χρηματιστηριακών αγορών.

“Η Ασία για πρώτη φορά, ίσως σε εκατοντάδες χρόνια, έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο μαζί”, είπε ο Hoogewerf.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα