Κίνα: Πάνω από 2.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε θέρετρο μετά από έκτακτο lockdown

Κίνα: Πάνω από 2.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε θέρετρο μετά από έκτακτο lockdown
Αεροδρόμιο στο νησί Weizhou Getty Images

Χιλιάδες τουρίστες στο νησί Weizhou της νότιας Κίνας εγκλωβίστηκαν στο θέρετρο, μετά από επιβολή έκτακτου lockdown, λόγω έξαρσης κρουσμάτων.

Περισσότεροι από 2.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε θέρετρο της Κίνας, μετά την επιβολή ενός έκτακτου lockdown για την κάμψη της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ενώ η πολιτική “zero-Covid” συνεχίζει να δημιουργεί εμπόδια στην καθημερινότητα των ανθρώπων, η πόλη Beihai, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τις αμμώδεις παραλίες του, κατέγραψε πάνω από 500 κρούσματα μόνο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το CNN, το Σάββατο η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει lockdown στις αστικές περιοχές της πόλης -όπου βρίσκονται τα αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία-, δίνοντας εντολή για μαζικά τεστ και απαγόρευση εξόδου των κατοίκων από τα σπίτια τους.

Οι περιορισμοί αυτοί επηρέασαν και το νησί Weizhou, μια παρακείμενη νησίδα μόλις μια ώρα ακτοπλοϊκώς από την ηπειρωτική χώρα, γνωστή για τις μαγευτικές παραλίες της.

Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, οι τουρίστες ενημερώθηκαν ώστε να αποχωρήσουν από την περιοχή, ενώ τα καταλύματα κλήθηκαν να τους επιστρέψουν τα χρήματα στους τουρίστες.

Την Κυριακή, στο νησί έκλεισαν όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας, από μπαρ και σινεμά, έως πισίνες και ινστιτούτα μασάζ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή, τοπικοί αξιωματούχοι γνωστοποίησαν πως πάνω από 2.000 τουρίστες αποκλείστηκαν στην περιοχή. Σε όσους δεν βρέθηκαν σε περιοχές μεσαίου και υψηλού κινδύνου, θα επιτραπεί η αποχώρηση, με δεδομένο το αρνητικό τεστ. Ωστόσο, οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να παραμείνουν στην περιοχή και να μπουν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα