Κίνα: Σοκάρουν οι εικόνες από “στρατόπεδα καραντίνας” – Ακόμα και παιδιά στα κοντέινερ

Κίνα: Σοκάρουν οι εικόνες από “στρατόπεδα καραντίνας” – Ακόμα και παιδιά στα κοντέινερ
twitter

Σοκάρουν οι εικόνες απομόνωσης Κινέζων σε κοντέινερ - κελιά. Ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμα και παιδιά, χωρίς τους γονείς τους.

Σοκαριστικές εικόνες έρχονται από την Κίνα, η οποία φέρεται να έχει δημιουργήσει “στρατόπεδα καραντίνας”, καθώς τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε lockdown, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter δείχνουν ανθρώπους πλήρως καλυμμένους με λευκά προστατευτικά ρούχα να στέκεται δίπλα σε μια σειρά από μικρά λευκά κουτιά, παρατεταγμένα στο έδαφος ενός γηπέδου.

Άλλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για προσωρινά κτίρια που θυμίζουν κελιά, με ένοικο να δείχνει μόνο ένα κρεβάτι με γυμνό πλαίσιο και ένα μικρό, βρώμικο μπάνιο.

Ένα ακόμη βίντεο που έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το προσωπικό – και πάλι πλήρως ντυμένο με προστατευτικά ρούχα – να κυκλοφορεί αφήνοντας δίσκους με τρόφιμα στα ράφια έξω από τις προκατασκευασμένες μονάδες, σύμφωνα με τη New York Post.

Σε άλλο βίντεο στο Twitter εμφανίζονται ακόμη και παιδιά “κλειδωμένα μόνα τους χωρίς τους γονείς τους” όπως αναφέρει, — με ένα παιδί να κοιτάζει μέσα από κάγκελα σε ένα παράθυρο.

Η Κίνα είναι γνωστή για τη σκληρή πολιτική “μηδενικών κρουσμάτων”, σύμφωνα με την οποία έκλεισε αμέσως ολόκληρες πόλεις μετά από έστω και λίγα κρούσματα από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στη Γουχάν στα τέλη του 2019.

Πρόσφατα φαίνεται να υιοθετεί ακόμα πιο σκληρά μέτρα, τόσο λόγω του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον, όσο και λόγω της πίεσης για να είναι όλα έτοιμα για να φιλοξενήσει το Πεκίνο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα