Κίνα: Το 91% των μαθητών ηλικίας 12 έως 17 είναι εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού

Κίνα: Το 91% των μαθητών ηλικίας 12 έως 17 είναι εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού
SHUTTERSTOCK

Το 91% των μαθητών ηλικίας 12-17 ετών έχει εμβολιαστεί στην Κίνα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Η Κίνα έχει πλήρως εμβολιάσει κατά του κορονοϊού, το 91% των μαθητών ηλικίας 12-17 ετών, μετέδωσε την Τετάρτη η κρατική τηλεόραση, αν και οι αρχές κάλεσαν τα σχολεία να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Ένα ξέσπασμα της νόσου αυτό το μήνα στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν, που έφθασε τα 152 κρούσματα, περιλαμβάνει μολύνσεις μεταξύ ανεμβολίαστων μαθητών σε τουλάχιστον τέσσερα δημοτικά σχολεία και δύο παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις τοπικές αρχές.

Τα δύο κύρια εμβόλια της Κίνας εγκρίθηκαν για να χρησιμοποιούνται σε παιδιά από την ηλικία των τριών ετών, αλλά οι αρχές που είναι αρμόδιες για τον εμβολιασμό δεν τα έχουν ακόμη διαθέσει σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι τα σχολεία πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού με ακόμη πιο αποτελεσματικό και στοχευμένο τρόπο.

Οι πόλεις Πουτιάν και Σιαμέν, όπου έχουν εντοπισθεί τα περισσότερα κρούσματα στο τελευταίο ξέσπασμα, έχουν αναστείλει τη δια ζώσης παρουσία των μαθητών στους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία καθώς και τη δια ζώσης λειτουργία των περισσότερων τάξεων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Το ξέσπασμα έχει κάνει πόλεις σε άλλα μέρη της Κίνας να εκδώσουν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις πριν από την εορταστική αργία των μέσων του φθινοπώρου την ερχόμενη εβδομάδα και την εβδομάδα της αργίας που ξεκινά στην 1η Οκτωβρίου, αν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν προειδοποιήσει κατά της επιβολής γενικών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ο Ουάνγκ Ντενγκφένγκ, αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να μην ταξιδέψουν στη διάρκεια των επικείμενων αργιών.

Η Κίνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άρχισε να εμβολιάζει τους μαθητές ηλικίας 12-17 ετών τον Ιούλιο. Το ποσοστό εμβολιασμού τους φτάνει το 91% και είναι πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, που ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου λίγο κάτω από το 70%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Κίνα
SHARE:

24Media Network