Κλειστά τα ιταλικά λιμάνια για πλοίο με 629 πρόσφυγες και μετανάστες

Κλειστά τα ιταλικά λιμάνια για πλοίο με 629 πρόσφυγες και μετανάστες
Κλειστά τα ιταλικά λιμάνια για πλοίο με 629 πρόσφυγες και μετανάστες AP

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι ζήτησε από την Μάλτα να επιτρέψει την αγκυροβόληση του πλοίου στη Βαλέτα

Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα λιμάνια της χώρας δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με επιστολή του, ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι, στη φάση αυτή, τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.

Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της. Μια απόφαση που η νέα κυβέρνηση Κόντε δικαιολογεί, ουσιαστικά, με το ότι η Μάλτα αρνείται, σχεδόν συστηματικά, να δεχθεί πλοία στα οποία επιβαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe, μεταφέρει «απελπισμένους της θάλασσας» που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, την νύχτα του Σαββάτου. Στους επιβάτες τους συμπεριλαμβάνονται 123 ανήλικα και 7 γυναίκες που κυοφορούν.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να είναι «ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης»

Σαλβίνι: Στο μεταναστευτικό θα επιλέξουμε τη γραμμή της κοινής λογικής

SHARE: