Κόλαση στον Καναδά: Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Κόλαση στον Καναδά: Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
Φωτιες στον Καναδά (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Στο πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει το δυτικό Καναδά προστέθηκαν και πυρκαγιές που ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στον δυτικό Καναδά, εξαιτίας των πυρκαγιών που προστέθηκαν στο πρωτόγνωρο κύμα καύσωνα, το οποίο πλήττει τη χώρα.

Ο δήμος του Λίτον, σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βανκούβερ, που έγινε γνωστός αυτήν την εβδομάδα, διότι κατέγραψε εθνικό ρεκόρ ζέστης με 49,6 βαθμούς Κελσίου, εκκενώθηκε χθες το βράδυ, εξαιτίας μιας πυρκαγιάς, που εξαπλώθηκε ταχέως.

«Μια πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε μέσα στο χωριό, απειλεί αυτή τη στιγμή τις υποδομές και την ασφάλεια των κατοίκων του δήμου», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, που υπέγραφε χθες ο δήμαρχος Τζαν Πόλντερμαν.

«Η κατάσταση των πυρκαγιών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες εκτάκτων περιστατικών κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τους κατοίκους του Λίτον», σχολίασε ο πρωθυπουργός της επαρχίας Βρετανική Κολομβία, Τζον Χόργκαν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Φωτιές έχουν καταγραφεί στα βόρεια της πόλης Κάμλουπς, σύμφωνα με έναν χάρτη της επαρχιακής κυβέρνησης.

Η εντολή εκκένωσης επεκτάθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, στους κατοίκους περίπου 100 ιδιοκτησιών βόρεια του Λίτον.

«Ένα εξαιρετικά ισχυρό σύστημα στη Βρετανική Κολομβία θα συνεχίσει να προκαλεί θερμοκρασίες ρεκόρ τις δύο επόμενες ημέρες», ανέφερε το Environnement Canada, σε ένα δελτίο που δημοσίευσε νωρίς σήμερα το πρωί για την περιοχή Πρινς Τζορτζ, στη Βρετανική Κολομβία.

«Η διάρκεια αυτού του καύσωνα είναι ανησυχητική, διότι καταγράφεται μικρή υποχώρηση της ζέστης τη νύχτα, λόγω των υψηλών νυχτερινών θερμοκρασιών», συμπλήρωσε.

Σήμερα, το κύμα καύσωνα συνεχίζει να μετακινείται προς τα ανατολικά, στο κέντρο του Καναδά. Εκτός της Βρετανικής Κολομβίας, προειδοποιήσεις για καύσωνα εξέδωσαν οι αρχές για τις επαρχίες Αλμπέρτα, Σασκάτσουαν, Μανιτόμπα, όπως και για ένα τμήμα των Βορειοδυτικών Περιφερειών και στα βόρεια του Οντάριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα