Κολομβία: Νέα σφαγή με τέσσερις αυτόχθονες νεκρούς

Κολομβία: Νέα σφαγή με τέσσερις αυτόχθονες νεκρούς
Aυτόχθονες στην Κολομβία shutterstock

Η δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της περιφέρειας Κάουκα, όπου έχουν διαπραχθεί οι περισσότερες σφαγές φέτος στην Κολομβία.

Τουλάχιστον τέσσερις αυτόχθονες δολοφονήθηκαν σε επίθεση στη νοτιοδυτική Κολομβία, συμπεριλαμβανομένου άλλοτε μαχητή της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι τοπικές αρχές.

«Ένοπλοι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον χωρικών που έβγαιναν από κατοικία. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πρώην μέλος των διαλυμένων FARC», ανέφερε ο Συνήγορος του Λαού.

Η επίθεση έγινε το Σάββατο το βράδυ σε αγροτική περιοχή του δήμου Σανταντέρ δε Κιλιτσάο, στη περιφέρεια Κάουκα, όπου έχουν διαπραχθεί οι περισσότερες σφαγές φέτος στην Κολομβία.

Ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, ο οποίος μίλησε για «σοβαρό έγκλημα», μετέβη επιτόπου και αναμενόταν να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας ακόμη νεαρός αυτόχθονας τραυματίστηκε στην επίθεση, αλλά η ζωή του «δεν διατρέχει κίνδυνο».

Μετά την υπογραφή το 2016 της συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση της Κολομβίας και την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας — η οποία έκτοτε αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα — η λατινοαμερικάνικη χώρα μπήκε σε νέο κύκλο βίας, με μεγάλο μέρος των θυμάτων να είναι πρώην αντάρτες, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικοί ηγέτες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα