Κολομβία: Ο Φεντερίκο Γκουτιέρες καταγγέλλει πως βρέθηκε κρυμμένο μικρόφωνο σε γραφείο του

Κολομβία: Ο Φεντερίκο Γκουτιέρες καταγγέλλει πως βρέθηκε κρυμμένο μικρόφωνο σε γραφείο του
Federico Gutiérrez AP

Ένα κρυμμένο μικρόφωνο στο γραφείο του στη Μεδεγίν, κατήγγειλε πως βρήκε ο Φεντερίκο Γκουτιέρες. Χαρακτηρίζει "βρόμικη" την προεκλογική εκστρατεία.

Ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία, ο Φεντερίκο Γκουτιέρες, κατήγγειλε πως βρέθηκε παράνομα εγκατεστημένο κρυφό μικρόφωνο σε ένα από τα γραφεία της προεκλογικής του εκστρατείας στη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το μικρόφωνο ανακαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή και ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Γκουτιέρες, ο οποίος κατά τις δημοσκοπήσεις οδεύει να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο από τον υποψήφιο της αριστεράς Γουστάβο Πέτρο.

Ο κ. Γκουτιέρες -πρώην δήμαρχος της Μεδεγίν- αξίωσε ο αντίπαλός του να ξεκαθαρίσει αν έχει καμία σχέση με το μικρόφωνο.

“Αυτή η εκστρατεία είναι κάτι παραπάνω από βρόμικη”, υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας την εγκατάσταση του μικροφώνου στο γραφείο της ομάδας του “παράνομη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία”.

Ο Μιγκέλ Άνχελ ντελ Ρίο, δικηγόρος προσκείμενος στον κεντροαριστερό γερουσιαστή Πέτρο, διέψευσε κατηγορηματικά πως η πλευρά του υποψήφιου της «Ιστορικής Συμφωνίας» (Pacto Histórico por Colombia, PHxC) έχει οποιαδήποτε σχέση με το εύρημα.

Οι δύο αντίπαλοι, κατά δημοσκοπήσεις οι επικρατέστεροι ενόψει των εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί την Κυριακή 29η Μαΐου, έχουν ήδη αλληλοκατηγορηθεί επανειλημμένα για υποστήριξη από παράνομες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη χώρα, αντίστοιχα τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) και την Clan del Golfo.

Πρόκειται για οργάνωση της άκρας αριστεράς και συμμορία που διακινεί ναρκωτικά την οποία σχημάτισαν ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εκστρατεία του κ. Πέτρο ανακοίνωσε πως ακύρωσε εμφανίσεις του σε προεκλογικές εκδηλώσεις στη ζώνη όπου παράγεται καφές, διότι όπως κατήγγειλε υπήρχαν πληροφορίες πως συμμορία απεργαζόταν σχέδιο δολοφονίας του.

Ο κ. Γκουτιέρες από την πλευρά του είπε πως στελέχη της εκστρατείας του δέχθηκαν απειλές από οργάνωση που αποκαλείται Águilas Negras («Μαύροι Αετοί», άκρα δεξιά).

Η αστυνομία διαβεβαιώνει πως διενεργεί έρευνες και για τις δύο καταγγελίες.

Αν κανένας από τους δύο κυριότερους υποψήφιους δεν εξασφαλίσει το 50% συν μια ψήφο, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος τη 19η Ιουνίου.

Η Κολομβία δεν έχει γνωρίσει ποτέ κυβέρνηση της αριστεράς. Η προδιαγραφόμενη νίκη του κ. Πέτρο θα αποτελούσε πολιτικό σεισμό στο κράτος των Άνδεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version