Κολομβία: Παιδιά τραυματίστηκαν και οχήματα πυρπολήθηκαν σε επίθεση που αποδίδεται στην ELN

Κολομβία: Παιδιά τραυματίστηκαν και οχήματα πυρπολήθηκαν σε επίθεση που αποδίδεται στην ELN
Μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού με τη σημαία του ELN σε ορεινή περιοχή στη βόρεια Κολομβία Fernando Llano/ASSOCIATED PRESS

Δύο παιδιά στην Κολομβία τραυματίστηκαν από σφαίρες, ενώ οχήματα πυρπολήθηκαν σε επίθεση την ευθύνη για την οποία οι αρχές επιρρίπτουν στην οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN).

Δύο παιδιά τραυματίστηκαν από σφαίρες και τρία οχήματα πυρπολήθηκαν σε οδικό άξονα της βορειοδυτικής Κολομβίας, επίθεση την ευθύνη για την οποία οι αρχές επέρριψαν χθες Τρίτη στην οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN).

Οι αντάρτες «πυρπόλησαν (…) ένα όχημα των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλα δύο οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων» το βράδυ της Δευτέρας στη Βαλδίβια, στην περιφέρεια Αντιόκια, ανέφερε ο στρατός ξηράς σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κατά την ίδια πηγή, «δύο ανήλικοι 12 και 13 ετών τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε ιατρικό κέντρο».

Τα παιδιά χτυπήθηκαν από σφαίρες καθώς το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έκανε όπισθεν την ώρα της επίθεσης, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο του οδικού άξονα που συνδέει τη Μεδεγίν, την πρωτεύουσα της περιφέρειας, με τις ακτές της χώρας στον Ατλαντικό.

Ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης, επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία μετά τη συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) το 2016, εκτιμάται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Κολομβίας ότι διαθέτει περίπου 2.300-2.600 μαχητές και ευρύ δίκτυο υποστήριξης στην επαρχία και σε αστικά κέντρα.

Αν και οι αρχές διαβεβαιώνουν πως ο εμφύλιος έχει αποκλιμακωθεί, αρχικά μετά τον αφοπλισμό των ακροδεξιών παραστρατιωτικών το 2006 και κυρίως μετά τη συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση FARC, η Κολομβία είναι αντιμέτωπη τελευταία με αναζωπύρωση της βίας. Η Μπογοτά αποδίδει το κύμα βίας σε ένοπλες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη εκμετάλλευση μεταλλείων, κυρίως χρυσωρυχείων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εμφύλια σύρραξη στην Κολομβία, η οποία διαρκεί κάπου έξι δεκαετίες, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα αμάχους, ενώ άλλοι 120.000 έχουν «εξαφανιστεί» και πάνω από επτά εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα