Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας για την ποσοτική χαλάρωση

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας για την ποσοτική χαλάρωση
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες με σημαίες της ΕΕ Shutterstock

Η Κομισιόν κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας, για την απόφαση με την οποία το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβήτησε την νομιμότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε σήμερα, Τετάρτη (09/06), διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας με στόχο να ερευνηθεί εάν το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την απόφαση του της 5ης Μαΐου 2020 με την οποία αμφισβήτησε την νομιμότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προγράμματος που είχε την έγκριση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Κομισιόν έστειλε επιστολή γνωστοποιώντας στο Βερολίνο ότι θα ερευνήσει αν η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου παραβίασε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η επιστολή είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει την Κομισιόν να ζητήσει από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επιβολή κυρώσεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα