Θρησκευτικές κόντρες στο “Σημείο μηδέν”

default image

Τις αντιδράσεις άθεων Αμερικανών προκαλεί το ενδεχόμενο της τοποθέτησης ενός ατσάλινου σταυρού στο Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου. Τι απαντά ο πρόεδρος του μνημείου

Σωματείο Αμερικανών άθεων κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να μην τοποθετηθεί στο Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου της Νέας Υόρκης ένας ατσάλινος σταυρός που κατασκευάστηκε από συντρίμμια του World Trade Center.

Το σωματείο “Αμερικανοί Άθεοι” προσέφυγε κατά του μουσείου, του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι.

Ο σταυρός, φτιαγμένος από δύο ατσάλινες δοκούς που βρέθηκαν στα ερείπια, στο “Σημείο Μηδέν”, έγινε σύμβολο για πολλούς απ’ όσους είχαν εμπλακεί στην απομάκρυνση των συντριμμιών και την αποκατάσταση του χώρου μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο σταυρός αναμένεται να μεταφερθεί το σαββατοκύριακο στο μουσείο το οποίο ετοιμάζεται να τιμήσει τη 10η επέτειο από τις επιθέσεις.

Οι άθεοι υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι η παρουσία του σταυρού σε ένα μουσείο που χρηματοδοτείται από το κράτος παραβιάζει το σύνταγμα αφού το σύμβολο αυτό “διαφημίζει” το χριστιανισμό ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε άλλες θρησκείες.

Σημειώνουν ότι “πληγώθηκαν” βλέποντας να τους επιβάλλεται από την κυβέρνηση “το σύμβολο μιας θρησκείας” στην οποία δεν πιστεύουν οι ίδιοι.

Ο πρόεδρος του μνημείου Τζο Ντάνιελς απάντησε την Παρασκευή στην πρόσφυγή με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει ότι ο σταυρός δικαιούται μια θέση στο μουσείο γιατί βοηθά “να αφηγηθούμε την ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα