Κόρμπιν για τρομοκρατία: Να γίνουν ‘δύσκολες’ συζητήσεις με τη Σαουδική Αραβία

Κόρμπιν για τρομοκρατία: Να γίνουν ‘δύσκολες’ συζητήσεις με τη Σαουδική Αραβία
Labour leader Jeremy Corbyn, gestures. during a general election broadcast, in London, Monday May 29, 2017. Prime Minister Theresa May and Labour Party leader Jeremy Corbyn will face a live studio audience and a tough TV interviewer as the general election campaign moves to the airwaves. (Stefan Rousseau/ Pool Photo via AP) AP

"Δύσκολες" συζητήσεις πρέπει να γίνουν με τη Σαουδική Αραβία μετά την επίθεση στο Λονδίνο, δηλώνει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν. Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης

H Βρετανία πρέπει να έχει «δύσκολες συζητήσεις» με τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου σχετικά με τη χρηματοδότηση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, στον απόηχο της νέας επίθεσης που συγκλόνισει το Λονδίνο.

Ο ηγέτης των Εργατικών, που ελπίζει να κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, είπε ότι η εκλογική αναμέτρηση πρέπει να διεξαχθεί κανονικά προκειμένου οι Βρετανοί να δείξουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανακοπεί από την επίθεση στο Λονδίνο με τους 7 νεκρούς και τους 48 τραυματίες.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σημείωσε οι δημοκρατικές αρχές της Βρετανίας πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

«Πρέπει να αντισταθούμε στην ισλαμοφοβία και το διχασμό και να προσέλθουμε στις κάλπες την 8η Ιουνίου ενωμένοι κι αποφασισμένοι να δείξουμε ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή» τονίζεται στο κείμενο της ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει ο ηγέτης των Εργατικών στο Καρλάισλ, στη βόρεια Αγγλία.

«Και ναι, πρέπει να κάνουμε κάποιες δύσκολες συζητήσεις αρχής γενομένης με τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου που χρηματοδοτούν και τροφοδοτούν την εξτρεμιστική ιδεολογία».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για τις περικοπές στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εσωτερικών κι επανέλαβε το αίτημά του για πρόσληψη επιπλέον 10.000 αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένων ενόπλων.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί άλλωστε σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στη Βρετανία στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο, έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2017 στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) στη μνήμη εκείνων που σκοτώθηκαν και όλων όσων οι ζωές επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου» σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια Ουάιτχολ έως το βράδυ της Τρίτης.

Φωτογραφία: Stefan Rousseau/ Pool Photo via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα