Κορονοϊός – Αίγυπτος: Στους 1.198 συνολικά οι νεκροί, 32.612 τα κρούσματα

Κορονοϊός – Αίγυπτος: Στους 1.198 συνολικά οι νεκροί, 32.612 τα κρούσματα
Γυναίκα ράβει μάσκες στην Αίγυπτο (AP Photo/Nariman El-Mofty) AP

Ακόμη 32 θάνατοι από τον κορονοϊό καταγράφηκαν στην Αίγυπτο. Ανησυχία για ττις μολύνσεις και τους θανάτους των επαγγελματιών υγείας της χώρας.

Με 32 ακόμη ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Αίγυπτο έφτασε τους 1.198

Παράλληλα, με 1.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός τους αριθμός στην Αίγυπτο έφτασε στις 32.612.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το Κάιρο και η περιοχή της Καλιουμπέια, που συνορεύει βόρεια με την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα αναφορικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.

Τέλος, από τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν εξέλθει 8.538 άνθρωποι ενώ συνολικά 9.603 παρουσιάζονται αρνητικοί στον νέο κορονοϊό.

58 επαγγελματίες της υγείας έχουν χάσει τη ζωή τους

Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνει ο ιατρικός κλάδος στην Αίγυπτο, καθώς οι επιπλοκές του κορονοϊού έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα σε θάνατο 58 επαγγελματίες του υγειονομικού τομέα.

Το γεγονός αποκάλυψε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Daily News Egypt το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της χώρας Δρ Ιμπραήμ Ελ Ζάγιετ, επισημαίνοντας ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα δέκα γιατροί πέθαναν αφού μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας σύμφωνα με τον ίδιο τον συνολικό αριθμό των γιατρών που υπέκυψαν στην ασθένεια σε 46, με συνολικά 400 τουλάχιστον γιατρούς να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Ο Αιγύπτιος γιατρός κάνει επίσης λόγο για τον θάνατο δέκα νοσοκόμων από την Covid-19, καθώς και δύο εργαζομένων σε ασθενοφόρα, ενώ άλλοι εκατό συνάδελφοί τους έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα