Κορονοϊός: Άλλα 54 κρούσματα στην Κίνα – Σταθερή μείωση των μολύνσεων

Κορονοϊός: Άλλα 54 κρούσματα στην Κίνα – Σταθερή μείωση των μολύνσεων
Πολίτης της Κίνας με μάσκα AP

Ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων τριών εβδομάδων καταγράφηκε στην Κίνα.

Τον χαμηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση στην ηπειρωτική Κίνα τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες — 54 περιπτώσεις, έναντι 75 την προηγουμένη — ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, στοιχείο που υποδεικνύει ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να ελεγχθεί η πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό σταδιακά φέρνουν αποτέλεσμα.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνεται από την 8η Ιανουαρίου, όταν γινόταν λόγος για 33.

Κατά τα στοιχεία του υπουργείου, 41 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν χθες — το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — μειώθηκε σε 28, από 61 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.820 ασθενείς με την COVID-19 (–42 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 105 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–6).

Η ηπειρωτική Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με το σοβαρότερο, πιο επίμονο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τον επόμενο μήνα θα εορταστεί το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, όταν εκατομμύρια άνθρωποι παραδοσιακά ταξιδεύουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Οι αρχές στις περιοχές που πλήττονται επέβαλαν lockdown, περιόρισαν τις μετακινήσεις από τη μια περιοχή στην άλλη, διεξήγαγαν μαζικά τεστ στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί το επαπειλούμενο δεύτερο κύμα.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.326 μολύνσεων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα