Κορονοϊός: Σε απελπιστική κατάσταση η Ινδία, τα νοσοκομεία διώχνουν τον κόσμο

Κορονοϊός: Σε απελπιστική κατάσταση η Ινδία, τα νοσοκομεία διώχνουν τον κόσμο
Άνθρωποι με μάσκες στην Ινδία AP

Τα νοσοκομεία στην Ινδία αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού για περίθαλψη για τον κορονοϊό. Στοιβαγμένα πτώματα στα νεκροταφεία.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται πλέον η Ινδία σε ότι αφορά τον κορονοϊό και τους νεκρούς από τη νόσο.

Το σύστημα υγείας της πολύ μεγάλης χώρας δεν δοκιμάζεται απλά αλλά έχει ήδη γονατίσει αφού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει στις πολύ αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στο Νέο Δελχί ειδικά, τα νοσοκομεία έχουν “κρασάρει” και πολλές φορές δεν δέχονται καν περιστατικά κορονοϊού αφού δεν υπάρχουν διάθεσιμα κρεβάτια. Κάπως έτσι ένας 45χρονος Ινδός άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο πριν λίγες ημέρες αφού κανένα νοσοκομείο δεν τον δέχθηκε.

“Δεν τους ενδιαφέρει αν ζούμε ή να πεθαίνουμε” είπε στους δημοσιογράφους η κόρη του η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της”.

Το ίδιο συνέβη και με νεαρή έγκυο γυναίκα η οποία επίσης δεν έβρισκε κρεβάτι. Ενας 78χρονος υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί αλλά πέθανε πριν καν προλάβει να εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Υπάρχει βέβαια η λύση των ιδιωτικών νοσοκομείων αλλά για τους περισσότερους Ινδούς το κόστος είναι απαγορευτικό. Ενα κρεβάτι κορονοϊού και η σχετική νοσηλεία στοιχίζει περισσότερα από 13.000 δολάρια!

Στα δε νεκροταφεία η κατάσταση προσβάλλει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Σοροί ξεχειλίζουν και το προσωπικό ισχυρίζεται ότι οι κρατούντες αποκρύπτουν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα, πάντως, με τις επίσημες στατιστικές στην Ινδία έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 9000 θάνατοι από τη νόσο του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα