Κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα

Κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα
Εξάπλωση του κορονοϊού στη Νότια Κορέα AP

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανακοίνωσαν σήμερα, Σάββατο, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας. 146 νέα κρούσματα, 9.478 στο σύνολο, ενώ 144 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες 146 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τον υψηλότερο αριθμό της εβδομάδας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές, ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση στα «εισαγόμενα» περιστατικά από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) δεν διευκρίνισαν πόσα από τα νέα κρούσματα της Παρασκευής είναι «εισαγόμενα» καθώς συνεχίζονται οι έρευνες και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ο ημερήσιος απολογισμός ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 9.478, σύμφωνα με τα KCDC. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5, στους 144.

Η χώρα ανακοινώνει παρόμοια στοιχεία ημερήσιας εξάπλωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μειωμένα από το υψηλό των 900 και πλέον κρουσμάτων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Από τα 9.478, τα 363 χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα» κρούσματα, με βάση τα έως τώρα διαθέισμα στοιχεία. Η πρόσφατη αύξηση των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν πιο αυστηρούς κανόνες εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα 64 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στις 22 Μαρτίου είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τις 29 Φεβρουαρίου, όταν καταγράφονταν 909 κρούσματα μόλυνσης.

Παράλληλα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 109 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.245, καθώς και τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου λόγω του κορονοϊού. Συνολικά 6 άνθρωποι στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα