Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία – Νέο lockdown στην Πορτογαλία

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία – Νέο lockdown στην Πορτογαλία
Glomex

"Μαύρο" ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία με 1244 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο. "Οι χειρότερς μέρες ίσως βρίσκονται μπροστά μας", σημειώνουν οι ειδικοί.

Στη Γερμανία, 1244 νεκροί σε 24 ώρες. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ θανάτων από την αρχή της πανδημίας. Οι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ενώ σημειώνουν πως οι χειρότερες μέρες ίσως βρίσκονται μπροστά μας. Γι’ αυτό και ζητούν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

«Δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε τον αντίκτυπο των νέων στελεχών του ιού στη Γερμανία. Όμως μπορεί να αποδειχθούν επίμονοι και να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση κρουσμάτων. Οπότε η κατάσταση μπορεί σύντομα να επιδεινωθεί. Επομένως, η αυστηρή τήρηση των μέτρων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρέπει να αποτρέψουμε τη διάδοση αυτών των νέων μεταλλάξεων» δήλωσε ο Δρ. Λόθαρ Βιέλερ, επικεφαλής του ινστιτούτου «Robert Kock», σύμφωνα με το Euronews.com.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 18.00 και όχι στις 20.00. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ζητεί από τους πολίτες να κάνουν υπομονή.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει προληπτικό χαρακτήρα. Μας επιτρέπει να συλλέγουμε πολύτιμα δεδομένα. Ακόμη μας βοηθάει να μην υιοθετήσουμε πιο σκληρά μέτρα, όπως κάναμε δύο φορές το 2020» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Στην Ισπανία, σε 24 ώρες κατεγράφησαν 201 θάνατοι καιπερισσότερα από 35.000 νέα κρούσματα. Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η χώρα καταγράφει πάνω από 500 νέες μολύνσεις ανά 100.000 πολίτες.

Στην Πορτογαλία, λίγες ώρες πριν την νέα καραντίνα κατεγράφησαν 10.7000 νέα κρούσματα. Το νέο lockdown αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για ένα μήνα. Φοβούμενη τις μεταλλάξεις του ιού, η Μεγάλη Βρετανία απαγόρευσε τις πτήσεις από Πορτογαλία καθώς και από 14 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στη Σουηδία οι νεκροί ξεπέρασαν τις 10,000, το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση και η κυβέρνηση έντονη κριτική για την στρατηγική της. Πάντως οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα