Κορονοϊός – Αυστραλία: Η κοσμοσυρροή έφερε κλείσιμο σε πέντε μεγάλες παραλίες

Κορονοϊός – Αυστραλία: Η κοσμοσυρροή έφερε κλείσιμο σε πέντε μεγάλες παραλίες
Γέμισαν κόσμο οι παραλίες στην Αυστραλία το Σαββατοκύριακο AP Photo/Betty Adams

Οι Αυστραλοί εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό που είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα και η κυβέρνηση της χώρας πήρε άμεσα μέτρα, ανακοινώνοντας το κλείσιμο πέντε μεγάλων παραλιών στο Σίδνεϊ.

Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει σύνορα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως υπάρχουν ελάχιστα πλέον σημεία στον κόσμο που δεν έχει φτάσει ακόμα για να αρχίσει τη φονική του δράση.

Ούτε η μακρινή Αυστραλία θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και μάλιστα οι αρχές της χώρας δεν διστάζουν να πάρουν και εκείνοι αυστηρά μέτρα βλέποντας τον κόσμο να αντιμετωπίζει ενίοτε με χαλαρότητα την όλη κατάσταση.

Ένα από αυτά έχει να κάνει και με κλείσιμο παραλιών. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο καιρός ήταν καλός με αποτέλεσμα να υπάρξει κοσμοσυρροή στις παραλίες, γεγονός που έφερε ως αποτέλεσμα την απόφαση για το κλείσιμο πέντε μεγάλων παραλιών.

Πρόκειται για τις Dee Why Beach, Manly, Shelly Beach, North Steyne και Queenscliff, με την απόφαση για το κλείσιμό τους να τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη (7/4) μέχρι και τις 14 Απριλίου, όπου και θα εξεταστεί αν θα ανοίξουν εκ νέου για τον κόσμο.

“Εάν ο κόσμος συνεχίζει να συνωστίζεται, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίζουμε να κλείνουμε τις παραλίες όπως κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Σίδνεϊ, Μάικλ Ρίγκαν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα