Κορονοϊός: Διάταγμα Τραμπ για κατασκευή αναπνευστήρων από αμερικανικούς κολοσσούς

Κορονοϊός: Διάταγμα Τραμπ για κατασκευή αναπνευστήρων από αμερικανικούς κολοσσούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Στη μάχη κατά του κορονοϊού ρίχνει ο Τραμπ αμερικανικές εταιρίες - κολοσσούς που θα κατασκευάσουν αναπνευστήτες.

Διάταγμα που υποχρεωνει εταιρίες κολοσσούς να κατασκευάζουν αναπνευστήρες υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.  General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical ρίχνονται στη μάχη καταπολέμησης του κορονοϊού, όπου στις ΗΠΑ έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους απο 5.000 ανθρώπους.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής, για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες, που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του.  

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές, με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων».  

Ο Τραμπ επικαλέστηκε νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που δίνει στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες, κι έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να αλλάξουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version