Κορονοϊός – Ινδία: Πέταξαν πέτρες σε γιατρούς που έκαναν τεστ σε ύποπτο κρούσμα

Κορονοϊός – Ινδία: Πέταξαν πέτρες σε γιατρούς που έκαναν τεστ σε ύποπτο κρούσμα
Υπό δύσκολες συνθήκες κάνουν ενίοτε τη δουλειά τους οι γιατροί στην Ινδία AP Photo/Mahesh Kumar A.

Θλιβερό περιστατικό σε περιοχή της Ινδίας, με εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να δέχονται επίθεση από πέτρες την ώρα που πραγματοποιούσαν έλεγχο για κορονοϊό σε ύποπτο κρούσμα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η κυβέρνηση κάθε χώρας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν αναγνωρίζεται από όλους.

Απόδειξη ένα θλιβερό περιστατιστικό που έλαβε χώρα στο Madhya Pradesh της κεντρικής Ινδίας, με γιατρούς να δέχονται επίθεση από εξαγριωμένο πλήθος την ώρα που προσπαθούσαν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που ήταν “ύποπτος” για κορονοϊό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη, με δύο γιατρούς και τρεις νοσηλευτές να δέχονται επίθεση και τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για επίθεση που έγινε επειδή “κάποιοι από το πλήθος πίστευαν πως οι νοσηλευτές θα μπορούσαν να φέρουν τον ιό στην περιοχή και να βοηθήσουν στην εξάπλωσή του”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας από τους δύο γιατρούς που ήταν παρών στο σκηνικό: “Φροντίζαμε έναν ασθενή όταν συγκεντρώθηκε πλήθος από 200 άτομα και άρχισε να πετάει πέτρες προς το μέρος μας.

Ήμασταν τυχεροί που είχαμε μαζί μας έναν άνθρωπο της περιοχής και κατάφερε να μας απομακρύνει από το μέρος με το αμάξι του για να ξεφύγουμε”. Ανέφερε επίσης στις δηλώσεις του πως την επόμενη ημέρα η ιατρική αυτή ομάδα επέστρεψε στην ίδια περιοχή για να συνεχίσει την ιχνηλάτηση για κορονοϊό.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας “έχουν γίνει ήδη τέσσερις συλλήψεις” ενώ αναμένεται να γίνουν και άλλες, με την αστυνομία να θεωρεί το περιστατικό πολύ σοβαρό και να μελετάει το video από τη σκηνή της επίθεσης προς τους γιατρούς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα