Κορονοϊός – Ιράν: Στους 237 οι νεκροί – Σε 7.161 τα κρούσματα

Κορονοϊός – Ιράν: Στους 237 οι νεκροί – Σε 7.161 τα κρούσματα
AP

Το Ιράν έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τη νόσο εκτός Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορονOϊός.

Συνολικά 237 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονoϊό και 7.161 έχουν προσβληθεί από αυτόν στο Ιράν, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ στην κρατική τηλεόραση.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται 595 νέα κρούσματα και 43 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες. Το Ιράν έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τη νόσο εκτός Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορονoϊός.

Παράλληλα ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν έχει αφήσει ελεύθερους περίπου 70.000 κρατούμενους λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα.

“Στον βαθμό που δεν δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία η απελευθέρωση κρατουμένων θα συνεχιστεί”, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τον Mizan, τον ιστότοπο του δικαστικού σώματος.

Ο Ραϊσί δεν διευκρίνισε αν ή πότε αυτοί που αφέθηκαν ελεύθεροι θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη φυλακή.

Στο μεταξύ η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει πρόστιμο έως και 500.000 ριάλ (περίπου 116.000 ευρώ) σε όποιον δεν δίνει σωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του στα σημεία εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα