Κορονοϊός – Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζήτησε από τους πολίτες να… αυτοσχεδιάσουν αν δεν έχουν μάσκες

Κορονοϊός – Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζήτησε από τους πολίτες να… αυτοσχεδιάσουν αν δεν έχουν μάσκες
Αφίσα σε πόλη του Ισραήλ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου AP Photo/Sebastian Scheiner

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από όλους τους πολίτες να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρες, ακόμη κι αν χρειαστεί να... αυτοσχεδιάσουν.

Να μη βγαίνουν σε δημόσιους χώρους χωρίς μάσκα στο πρόσωπο ζήτησε από όλους τους Ισραηλινούς ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μάλιστα πήγε το αίτημά του και ένα βήμα παρακάτω.

Σας ζητούμε, πολίτες του Ισραήλ, όλοι σας, να φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο”, είπε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτική του ομιλία, ενώ τόνισε πως αν οι πολίτες δεν έχουν τυποποιημένες μάσκες που κατασκευάζονται στα εργοστάσια, τότε μπορούν να… αυτοσχεδιάσουν.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες θρησκευτικές εορτές, συμπεριλαμβανομένου του εβραϊκού Πάσχα, λέγοντας ότι θα πρέπει οι οικογένειες να τις γιορτάσουν μόνες τους.

Το Ισραήλ έχει λάβει αυστηρά μέτρα σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την ταχύτητα της επιδημίας, μετρώντας μέχρι στιγμής περισσότερα από 6.000 κρούσματα, με 25 Ισραηλινούς να έχουν καταλήξει από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα