Κορονοϊός – Ισραήλ: Ταξιδιώτες από πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες

Κορονοϊός – Ισραήλ: Ταξιδιώτες από πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες
Νοσοκομείο στο Ισραήλ AP

Όσοι φτάνουν στο Ισραήλ από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστρία και την Ελβετία θα παραμένουν σε καραντίνα για 14 μέρες, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στο εξής στο Ισραήλ από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστρία και την Ελβετία θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Το Ισραήλ είχε ήδη επιβάλει το ίδιο μέτρο και για τους ταξιδιώτες από την Ιταλία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Το υπουργείο Υγείας διέταξε επίσης να ακυρωθούν όλα τα διεθνή συνέδρια που επρόκειτο να διεξαχθούν στη χώρα και απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων.

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στη χώρα τους από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες με βάση αυτό το διάταγμα με το οποίο ουσιαστικά σταματά και η άφιξη ξένων τουριστών.

Στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα του Covid-19. Περίπου 5.000 Ισραηλινοί που επέστρεψαν από χώρες όπου έχει εξαπλωθεί η επιδημία βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συμβούλευσε τους συμπατριώτες του να μην ανταλλάσσουν χειραψία, για να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της επιδημίας.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

Πως μεταδίδεται Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

Τα νοσοκομεία αναφοράς Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ταξίδια Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

Η επιδημία στον πλανήτη Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα