Κορονοϊός – Κίνα: 11 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα “εισαγόμενα”

Κορονοϊός – Κίνα: 11 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα “εισαγόμενα”
Άνθρωποι με μάσκα στο μετρό της Κίνας (φωτογραφία αρχείου) AP

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.077 μολύνσεων. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτη 2/9 ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 11 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον  SARS-CoV-2, έναντι οκτώ την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτή είναι η 18η συνεχόμενη ημέρα που δεν ανακοινώνεται κανένα κρούσμα μετάδοσης του ιού στη χώρα.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

17 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 192, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, όπου ο κορονοϊός έκανε την πρώτη εμφάνισή του τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 – ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο – επί συνόλου 85.077 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα