Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στη Λομβαρδία – Ανησυχεί η Ευρώπη

Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στη Λομβαρδία – Ανησυχεί η Ευρώπη
Γιατροί στην Ιταλία AP

Την Παρασκευή καταγράφηκαν 85 νεκροί στην Ιταλία με το σύνολο να φτάνει στους 33.774. "Κόκκινος συναγερμός" και πάλι στο Μιλάνο και τη Λομβαρδία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία έφτασε στα 234.531 σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών (Παρασκευή) με τους νεκρούς να φτάνουν 33.774, ενώ 163.781 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Λομβαρδία όπου την Παρασκευή καταγράφηκαν 402 νέα κρούσματα, ενώ σημειώθηκαν 21 νέοι θάνατοι με το σύνολο των νεκρών στην περιφέρεια να ανέρχεται πλέον σε 16.222. Συνολικά έχουν καταγραφεί 89.928 κρούσματα στην περιφέρεια από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Η Λομβαρδία είναι η περιοχή που έχει “χτυπηθεί” περισσότερο στην υγειονομική κρίση και η εξέλιξη της πανδημίας προβληματίζει τις αρχές, καθώς την Παρασκευή, από τα 518 κρούσματα που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, μόνο τα 402 ήταν στην εν λόγω περιφέρεια. Την Πέμπτη άλλωστε άνοιξαν οι περιφέρειες στην Ιταλία με τους κατοίκους να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα, κάτι που όμως ενδέχεται να αναθεωρηθεί.

Σύμφωνα με το ιταλικό open.online, εκτιμάται ότι στη χώρα αυτή τη στιγμή 36.976 άνθρωποι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία τα οποία ενδυναμώνονται ακόμη λόγω της κρίσης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ακόμη ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων επηρεάζει το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας των τελευταίων ημερών. Πλέον θεωρείται πιθανή η εντατικοποίηση των ελέγχων, ιδίως στις βόρειες περιφέρειες της χώρας, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας που έχει θέσει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σε συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας.

Η Ιταλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που άνοιξε τα σύνορά της για να δεχθεί τουρισμό ενώ ο υπ.Εξωτερικών Luigi Di Maio βρέθηκε στο Βερολίνο για να συνομιλήσει με τον ομόλογό του σχετικά με το πώς θα επανέλθει η “κανονικότητα” στο άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων της ΕΕ. Ο ίδιος θα συναντήσει και άλλους Ευρωπαίους ομόλογούς του μέσα στο επόμενο διάστημα προσπαθώντας να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας προς τα έξω, σε μια κίνηση ενδυνάμωσης του τουρισμού.

Τα έσοδα από τον τουρισμό ανέρχονται στο 12% του ΑΕΠ της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version