Κορονοϊός: Κολομβία η πρώτη χώρα της Λατ. Αμερικής που έλαβε δόσεις εμβολίων μέσω COVAX

Κορονοϊός: Κολομβία η πρώτη χώρα της Λατ. Αμερικής που έλαβε δόσεις εμβολίων μέσω COVAX
Γυναίκα με μάσκα στην Κολομβία AP

Παρτίδα 117.000 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNtech έφτασε στην Κολομβία μέσω του μηχανισμού του COVAX.

Η Κολομβία έλαβε τη Δευτέρα την πρώτη παρτίδα εμβολίων για τον κορονοϊό που διανέμει στην Αμερική ο μηχανισμός COVAX, που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να βοηθήσει τις χώρες που δυσκολεύονται στην άνιση κούρσα για την ανοσοποίηση.

Η παρτίδα που παραδόθηκε στην Μπογοτά αποτελείται από 117.000 δόσεις του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNtech όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η σημερινή ημέρα είναι σταθμός. Ο COVAX κάνει την πρώτη του παράδοση εμβολίων (…) στην Αμερική και η πρώτη χώρα που τα λαμβάνει είναι η Κολομβία», δήλωσε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε.

Πριν από την Κολομβία, η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού στην Αφρική, καθώς και η Νότια Κορέα στην Ασία έλαβαν εμβόλια μέσω αυτού του μηχανισμού, που έχει σκοπό να διανείμει φέτος επαρκείς ποσότητες εμβολίων για να ανοσοποιηθεί το 20% του πληθυσμού σε σχεδόν 200 χώρες και περιοχές.

Ο COVAX, που ιδρύθηκε από τον ΠΟΥ, την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI) και τον Συνασπισμό για την Καινοτομία στην Προετοιμασία για την Αντιμετώπιση Επιδημιών (CEPI), δημιουργήθηκε για να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι πλούσιες χώρες να αποθησαυρίσουν το σύνολο των δόσεων των εμβολίων που παράγονται σε ακόμα πολύ μικρές ποσότητες για να ικανοποιηθεί η παγκόσμια ζήτηση.

Το Περού, το Ελ Σαλβαδόρ και η Βολιβία θα είναι οι επόμενες δικαιούχοι, διευκρίνισε ο ΠΟΥ σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα