Κορονοϊός στην Κύπρο: Στα 46 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορονοϊός στην Κύπρο: Στα 46 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Κορονοϊός στην Κύπρο AP

Δεκατρία νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαίωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων

Συνολικά 13 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου αναφέρει ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα κορονοϊού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 11 επαφές, εκ των οποίων οι 10 επαγγελματίες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ο ένας ασθενής, που είχαν επαφή με τον ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες, και δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι σε συντονισμό με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων. Σημειώνει, τέλος, ότι με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα