Κορονοϊός στην Κύπρο: Χάος σε πτήση με φοιτητές – Δεν τους άφηναν να αποβιβαστούν

Κορονοϊός στην Κύπρο: Χάος σε πτήση με φοιτητές – Δεν τους άφηναν να αποβιβαστούν

Απαγορεύτηκε η αποβίβαση σε 30 Κύπριους φοιτητές, λόγω μη κατοχής ιατρικών πιστοποιητικών για τον κορονοϊό. Τέθηκαν σε 14 μέρες καραντίνα.

Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα το απόγευμα σε αεροσκάφος της Easy Jet που προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου της Κύπρου και το οποίο μετέφερε, μεταξύ άλλων, 30 Κύπριους φοιτητές από το Μάντσεστερ του Λονδίνου στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, η πτήση αφίχθη στις 19:15 και στους φοιτητές απαγορεύτηκε η αποβίβαση από το αεροσκάφος, λόγω μη κατοχής των απαιτούμενων πιστοποιητικών για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στη Βρετανία από όπου είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους.

Την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε δηλώσει πως όσοι Κύπριοι ταξιδεύουν προς την Κύπρο, θα πρέπει να έχουν μαζί τους ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υπεβλήθησαν σε τεστ για τον κορονοϊό. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ωστόσο, η εν λόγω πτήση προσγειώθηκε περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο μετά.

Σύμφωνα με το Sigmalive, πατέρας φοιτητή από την Αγγλία, που ανέμενε τον γιο του έξω από τον αερολιμένα Πάφου, ανέφερε πως ο γιος του προκειμένου να φτάσει στην Κύπρο ταξίδευε με διάφορες συγκοινωνίες από τις 06:00 το πρωί. και πρόσθεσε πως οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν δικαίωμα περίθαλψης στον τόπο τους, αλλά και ότι δεν ήταν σωστό να τους επιστρέψουν πίσω.

Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση της κυβέρνησης, να επιτρέψει τελικά την αποβίβαση των φοιτητών και την μεταφορά σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας για σκοπούς πρόληψης. Οι τριάντα φοιτητές χωρίς να έρθουν καθόλου σε επαφή με τους γονείς και τα υπόλοιπα τους συγγενικά πρόσωπα μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Τρόοδος όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Σημειώνεται πως λόγω του μέτρου για προσκόμιση πιστοποιητικών υγείας αρκετοί φοιτητές ακύρωσαν το ταξίδι τους στην Κύπρο και παρέμειναν στους τόπους φοίτησής τους.

Δείτε το βίντεο με την ένταση εντός του αεροσκάφους:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα