Κορονοϊός: Μεταφέρουν ασθενείς από τη Γερμανία στην Ιταλία λόγω γεμάτων ΜΕΘ

Κορονοϊός: Μεταφέρουν ασθενείς από τη Γερμανία στην Ιταλία λόγω γεμάτων ΜΕΘ
Εικόνα από ΜΕΘ κορονοϊού σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο στην Ιταλία 2021 Antonio Calanni/AP

Προς την καταστροφή οδεύει το γερμανικό σύστημα υγείας λόγω του νέου κύματος κορονοϊού. Έκκληση και από τη Σλοβενία στην Ιταλία για βοήθεια.

Μεταφορά του πρώτου Γερμανού ασθενή με κορονοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας της περιφέρειας Άνω Αδίγη της βορειοανατολικής Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (17/11) σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ασθενή που βρισκόταν στη Βαυαρία όπου οι ΜΕΘ είναι πλήρεις. Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση στην ιταλική πόλη Μεράνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

Γερμανοί αναισθησιολόγοι έχουν δηλώσει ότι «το γερμανικό υγειονομικό σύστημα οδεύει προς την καταστροφή». Στην αρχή της επιδημίας συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο: πολλοί Ιταλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν και θεραπεύθηκαν σε γερμανικά νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, Σλοβένοι ανταποκριτές στην Ιταλία ζητούν από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να παρέμβει με στόχο να μπορέσουν να μεταφερθούν στα ιταλικά νοσοκομεία και ασθενείς με Covid-19 από τη Λιουμπλιάνα και άλλες περιοχές της χώρας τους. Στη Σλοβενία, η πληρότητα των ΜΕΘ, στη φάση αυτή αγγίζει, το 90%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα