Κορονοϊός – “Μετάλλαξη Δέλτα+”: Τα τρία πρώτα κρούσματα διαγνώστηκαν στο Περού

Κορονοϊός – “Μετάλλαξη Δέλτα+”: Τα τρία πρώτα κρούσματα διαγνώστηκαν στο Περού
Ιατρικό προσωπικό στο Περού μεταφέρει ασθενή με Covid 2021 Guadalupe Pardo/AP Photo

Τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα+ του νέου κορονοϊού διαγνώστηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Λίμα, εκ των οποίων το ένα είναι μέλος του υγειονομικού προσωπικού που είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Τα τρία πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα+ του νέου κορονοϊού διαγνώστηκαν στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, εκ των οποίων το ένα είναι μέλος του υγειονομικού προσωπικού που είχε εμβολιαστεί πλήρως, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Γουστάβο Ροσέλ χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικτό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρώτο κρούσμα διαγνώστηκε την 3η Σεπτεμβρίου και τα άλλα δύο την 11η Σεπτεμβρίου. Το μέλος του υγειονομικού προσωπικού παρουσίασε ήπια συμπτώματα της COVID-19, όπως και τα άλλα δύο πρόσωπα που μολύνθηκαν, αν και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Ροσέλ, οι αρχές έχουν σκοπό να ανεγείρουν «φράκτη» στις περιοχές όπου διαγνώστηκαν τα τρία κρούσματα: Όλοι οι κάτοικοί των περιοχών ηλικίας άνω των 18 ετών που δεν έχουν ανοσοποιηθεί θα εμβολιαστούν το ταχύτερο, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της παραλλαγής αυτής.

Ως χθες είχαν εντοπιστεί στο Περού 721 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα.

Για να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης τρίτου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, οι αρχές προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχουν χορηγηθεί συνολικά 24,84 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, με τα 9,65 εκατ. από τα περίπου 33 εκατ. κατοίκων της χώρας των Άνδεων να έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Το Περού έχει καταγράψει σχεδόν 200.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,17 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version