Κορονοϊός: Μεταξύ 20 και 65 ετών τα περισσότερα νέα κρούσματα στην Τουρκία

Κορονοϊός: Μεταξύ 20 και 65 ετών τα περισσότερα νέα κρούσματα στην Τουρκία
Κορονοϊός στην Τουρκία AP

Η Τουρκία ανακοίνωσε αύξηση των θανάτων αλλά και των κρουσμάτων εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν την ηλικιακή ομάδα 20-65 ετών.

Η Τουρκία είχε ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην επικράτειά της αρκετά αργότερα σε σχέση με την Ελλάδα αλλά από τη στιγμή εκείνη και έπειτα οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται κατά πολύ.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα γνωστοποίησε ότι οι θάνατοι έχουν φτάσει πια τους 812 και τα συνολικά κρούσματα τα 38226 αυξημένα κατά 4000 σε σχέση με την Τρίτη!

Οπως ήταν φυσικό ο Κότσα επέμεινε στο ότι τα μέτρα αυτοαπομόνωσης και κάλεσε τον πληθυσμό να παραμένει στα σπίτια του έτσι ώστε η εξάπλωση του ιού να σταματήσει ή τουλάχιστον να μειωθεί.

Το πιο ανησυχητικό από τα στοιχεία είναι ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν ανθρώπους από 20 έως 65 ετών, κάτι που αποδεικνύει στην πράξη ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στην ηλικία.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσω μίας νέας εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, οι αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν ανά πάσα στιγμή αν οι μολυσμένοι που παραμένουν στο σπίτι τους τηρούν ή όχι την καραντίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version