Κορονοϊός – Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τα 1.500 τα κρούσματα, επτά οι νεκροί

Κορονοϊός – Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τα 1.500 τα κρούσματα, επτά οι νεκροί
Πολίτες με μάσκα στη Νότια Αφρική AP Photo/Jerome Delay

Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νότια Αφρική από κορονοϊό, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.500, σύμφωνα με τον Υπουργός Υγείας της χώρας, Ζουέλι Μκίζε.

Τα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στη Νότια Αφρική ξεπέρασαν τα 1.500 και επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Μκίζε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αριθμοί αυτοί απέχουν από τους πραγματικούς, δεδομένου ότι οι διαγνωστικοί έλεγχοι είναι περιορισμένοι.

“Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων είναι 1.505, δηλαδή 43 περισσότερα” σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, είπε ο Μκίζε στους δημοσιογράφους.

“Θέλουμε επίσης να ανακοινώσουμε τον θάνατο άλλων δύο ανθρώπων”, πρόσθεσε. Με καταγεγραμμένα 1.500 κρούσματα, η Νότια Αφρική είναι η χώρα της αφρικανικής ηπείρου που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Για να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα διέταξε τα 57 εκατομμύρια των συμπατριωτών του να μείνουν στα σπίτια τους για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 16 Απριλίου. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για μαζικά διαγνωστικά τεστ, κυρίως στις παραγκουπόλεις, όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί η καραντίνα παρά την ανάπτυξη της αστυνομίας και του στρατού.

Ο Μκίζε παραδέχτηκε πως όταν ξεκινήσουν τα μαζικά τεστ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί. Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει κάποια πρόβλεψη για το αν θα συνεχιστεί η καραντίνα, εκτιμώντας ότι χρειάζονται «περισσότερα στοιχεία» για να διαπιστωθεί αν είναι αποτελεσματική.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα