Κορονοϊός: Οι ουρές για μπύρα εξόργισαν τον πρόεδρο του Περού

Κορονοϊός: Οι ουρές για μπύρα εξόργισαν τον πρόεδρο του Περού
Ουρές για μπύρα στο Περού

Απίστευτο περιστατικό στο Περού με τεράστιες ουρές αναμονής και πλήθος κόσμου με καφάσια για να αγοράσει μπύρα! Βγήκε από τα ρούχα του ο πρόεδρος της χώρας, Μαρτίν Βισκάρα.

Στο δίλημμα “μπύρα ή κορονοϊός“, στο Περού φαίνεται ότι υπερισχύει το δεύτερο, τουλάχιστον για μία μεγάλη μερίδα πολιτών και για την ακρίβεια μία τεράστια ουρά, όπου πλήθος κόσμου, αντί να κρατά αποστάσεις, κρατούσε… καφάσια περιμένοντας να αγοράσει μπύρες!

Η κίνηση αυτή εξόργισε τον πρόεδρο του Περού, Μαρτίν Βισκάρα, ο οποίος δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την απερίσκεπτη κίνηση των συμπολιτών του, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

“Μου στάλθηκε video που εικονίζει μια μεγάλη ουρά αναμονής, στην οποία δεν τηρείτο η ελάχιστη απαιτούμενη απόσταση, κόσμο που πήγε να αγοράσει μπίρα, κόσμο με καφάσια μπίρα ενώ βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ακόμα καταγράφουμε αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδο που θα έπρεπε να μας θορυβεί όλους”, σε συνέντευξη Τύπου για να προσθέσει: Θα νόμιζε κανένας ότι επρόκειτο για γιορτή, τουλάχιστον σε αυτή την κοινότητα. Είναι σαν να μην έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει αληθινά το μέγεθος του προβλήματος”.

Το video, που ανέβηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τραβήχτηκε στην Καστίγια, στο δυτικό τμήμα της χώρας (στην περιφέρεια Πιούρα, που συνορεύει με τον Ισημερινό). Σε αυτό, οι πελάτες είναι εμφανές πως δεν τηρούν τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης: σχημάτισαν μεγάλη, πυκνή ουρά όταν άνοιξε ξανά κατάστημα που ήταν κλειστό για καιρό.

Μετά το συμβάν, η εταιρεία που διαθέτει την μπίρα Backus, που έσπευσαν να αγοράσουν οι πολίτες αυτοί, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις πωλήσεις στη συγκεκριμένη περιφέρεια, η οποία συγκαταλέγεται σε εκείνες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κορονοϊού στο Περού.

Η πώληση αλκοολούχων ποτών πρακτικά ανεστάλη στη χώρα, εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλονται για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας· έχουν κλείσει όλα τα μπαρ.

Στα μέτρα που επιβλήθηκαν τη 16η Μαρτίου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και προβλέπεται να ισχύσουν ως τουλάχιστον τη 10η Μαΐου περιλαμβάνονται επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και το κλείσιμο των συνόρων. Να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη Κυριακή είχαν καταγραφεί 728 θάνατοι και 27.517 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα