Κορονοϊός: Οικονομικές επιπτώσεις εβδομάδων αναμένει ο Λάρι Κάντλοου

Κορονοϊός: Οικονομικές επιπτώσεις εβδομάδων αναμένει ο Λάρι Κάντλοου
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, Λάρι Κάντλοου AP Photo/Evan Vucci

Αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας παρά την έξαρση του κορονοϊού εμφανίζεται ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, Λάρι Κάντλοου.

Πεπεισμένος ότι παρά το γεγονός πως ο κορονοϊός χτυπάει και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οικονομία της χώρας θα αντέξει και θα χρειαστεί μόνο μερικές εβδομάδες για να ορθοποδήσει και πάλι, εμφανίστηκε ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, Λάρι Κάντλοου.

Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι “δεν μπορεί να κουνήσει ένα μαγικό ραβδί” για να επιστρέψει η αμερικανική οικονομία στο επίπεδο που αυτή βρίσκονταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας της COVID-19.

Ο Κάντλοου έχει δηλώσει ότι οι οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, ενώ την Κυριακή εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως εκτιμούν και οι περισσότεροι αναλυτές.

“Ακούστε, μιλάω για εβδομάδες, μπορεί να είναι τέσσερις εβδομάδες, μπορεί να είναι οκτώ εβδομάδες” δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ABC News “This Week.”, για να προσθέσει με νόημα:

“Το λέω αυτό ελπίζοντας και προσευχόμενος. Αυτό μας λένε οι ειδικοί οικονομικοί επιστήμονες. Δεν ξέρω αν θα αποδειχτούν σωστοί”.

Εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ περίπου τρία εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα περισσότερα από τρία εκατομμύρια Αμερικανοί συμπλήρωσαν αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα