Κορονοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο Ιράν

Κορονοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο Ιράν
Γυναίκα με μάσκα στο Ιράν AP Photo/Vahid Salemi

Τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό του τελευταίου διμήνου σημείωσε το Ιράν με 2.751 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Ακόμη 2.751 νέα κρούσματα από τη νόσο του κορονοϊού κατέγραψε το Ιράν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. ‘Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο αριθμός των θανάτων και των μολύνσεων έχει επανέλθει σε ανοδική πορεία στο Ιράν από τον Μάιο. Η αύξηση αυτή ώθησε τις αρχές να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς.

Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 2.751 κρούσματα και 212 θάνατοι”, ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τις αρχές του Ιουνίου, όταν είχαν καταγραφεί 2.886 μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών. Ο τελευταίος απολογισμός της Covid-19 στο Ιράν ανέρχεται σε 314.786 κρούσματα και 17.617 θανάτους. Για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, το Ιράν έλαβε σειρά περιοριστικών μέτρων, χωρίς ποτέ να επιβάλει καραντίνα

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο υφυπουργός Υγείας Ιράτζ Χαρίτσι προειδοποίησε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στους πολίτες που δεν φορούν μάσκα. Εντούτοις, πρόσθεσε ότι όσοι «δεν έχουν τα μέσα να αγοράζουν (μάσκα) θα πρέπει να εξαιρούνται», χωρίς να εξηγήσει πώς αυτό θα καθορίζεται ή θα εξακριβώνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version