Κορονοϊός στην Κίνα: 4 νέοι θάνατοι, όλοι στην πόλη Γουχάν

Κορονοϊός στην Κίνα: 4 νέοι θάνατοι, όλοι στην πόλη Γουχάν
Κορονοϊός στην Κίνα. Ένας άνδρας με προστατευτική μάσκα AP

Στην Κίνα καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι - όλοι στην πόλη Γουχάν - και 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Συνολικά 3.322 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ακόμη τέσσερις θάνατοι ασθενών εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όλοι τους στην πόλη Γουχάν, την πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3.322, σύμφωνα με την καταμέτρηση του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Άλλα 31 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, ανάμεσά τους δύο περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης, σύμφωνα με το υπουργείο, που διευκρίνισε ότι τα υπόλοιπα 29 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί για τους ανθρώπους που επέστρεψαν μολυσμένοι από το εξωτερικό. Συνολικά, τα «εισαγόμενα» κρούσματα είναι 870. Τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στις επαρχίες Λιαονίνγκ και Γκουανγκντόνγκ.

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα είναι πλέον συνολικά 81.620. Το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για 60 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών που εντοπίστηκαν χθες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version