Κορονοϊός: Τέσσερις χώρες ζήτησαν εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σύστημα μεταφορών

O υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ζαν-Μπατίστ Ντεμπαρί AP Photo/Michel Euler

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του συστήματος μεταφορών.

Τέσσερις χώρες, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία κάλεσαν την Παρασκευή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του συστήματος των μεταφορών και να προετοιμάσει μια μαζική υποστήριξη στον τομέα που έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Ζαν-Μπατίστ Ντεμπαρί. Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter: "Μαζί με τους ομολόγους μου της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειες για να εγγυηθεί τη συνέχιση της διακίνησης των εμπορευμάτων, να προστατεύσει τις εταιρίες μας, κυρίως στον τομέα των αερομεταφορών και να κινητοποιήσει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τους φορείς σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών".

"Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία ζητούν να ληφθούν γρήγορα ισχυρά μέτρα", έγραψαν οι τέσσερις υπουργοί, Ντεμπαρί (Γαλλία), Αντρέας Σόιερ (Γερμανία), Πάολα Ντε Μικέλι (Ιταλία) και Χοσέ Λουίς Αλάμπος (Ισπανία) στην Επίτροπο Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν σε επιστολή στις 2 Απριλίου: "Ζητούμε να θεσπιστούν αποτελεσματικά εργαλεία για τη διαχείριση των υφιστάμενων δυσκολιών προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό μια σταθερή συνδεσιμότητα", διευκρινίζουν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΓΑΛΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ